Concert met Clinic

Dag Klassieke Muziek 2011Naar aanleiding van mijn bezoek aan de Dag van de Klassieke Muziek, vorige week maandag ga ik ‘t concept van mijn soloprogramma iets wijzigen. Het thema van die dag was Reframing the Classical Music Experience, en dit heeft mij aan het denken gezet. Hoe zou je klassieke muziek op een andere manier kunnen brengen? Al in 1998 ben ik begonnen met het geven van zogenaamde lecture-recitals om het publiek iets te kunnen vertellen over het repertoire van het concert. Aangezien we nu alweer een behoorlijk aantal jaren verder zijn – meer dan een decennium in de 21e eeuw – wil ik iets anders, iets waar de mensen in de zaal meer door betrokken raken. Vaak vinden mensen het praatje na afloop het leukste… vragen kunnen stellen, vertellen wat zij hebben met de piano of met een bepaald muziekstuk. Een workshop in combinatie met mijn vroegere ‘lectures’? Een clinic na het concert misschien? Niet de standaard recital-indeling, maar een programma van een uur met daarna een clinic. Zoals het er nu naar uitziet wil ik die gaan wijden aan het aspect ‘ritme’.

Previous post Soloprogramma 2012-2013
Next post Studio Rembrandt – Jeroen Pauw