Concertgebouw Classics

Om publiek naar hun prachtige zaal te lokken, heeft het Concertgebouw een nieuwe serie in het leven geroepen: Cnrc15nov11oncertgebouw Classics. Deze aanpak is zeker een mogelijkheid, in de VS zijn niet voor niets al jaren de Boston Pops populair en goed bezocht. Behalve een glaasje bubbels, mag je ook eten tijdens het concert. Net als in een ouderwetse bioscoop lopen er dames met korte rokjes rond die je bestelling komen opnemen en hem je vervolgens op een dienblaadje bezorgen. Je kunt ook een stoel met je eigen naam erop krijgen, dat wil zeggen, gegraveerd in een klein koperen plaatje. De exacte bedragen weet ik niet, maar schat in dat je dat als contributor zo’n 10.000 dollar wel kwijt bent. Enerzijds vind ik het goed om te leren van andere manieren om met financiering van kunst om te gaan, anderzijds vraag ik me af of de politici wel iets snappen van de waarde van het rijke culturele erfgoed dat we hier hebben.

Previous post Geld verdelen
Next post Arthur & Lucas Jussen en Yellow Lounge