Soloduivelsdans IV-deel 1

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zYM-r7wcqqw[/youtube]

Na een optreden in Woerden sprak ik met mensen die concerten organiseren op een kasteel in Frankrijk. Ze wilden me graag uitnodigen. Zo kwam ik terecht op Chateau de la Roche Hue, een prachtig kasteel waar regelmatig concerten plaatsvinden door allerlei artiesten waaronder het Matangi Kwartet en pianist Jean DubĂ©. Ik speelde een programma met onder andere Gaspard de la Nuit van Maurice Ravel, en de Soloduivelsdans IV van Simeon ten Holt. Het was een behoorlijke uitdaging, er was meer publiek aanwezig dan formeel toegestaan, de zaal was dus bomvol en het was behoorlijk warm. Ook vanwege de lampen; en op die lampen kwamen insecten af die soms wel wat afleidden omdat ze genoeg konden krijgen van het rondvliegen en zich dan plotseling lieten vallen….

Ik hoop nog eens een andere, echt goede opname te maken van dit ontzettend spannende en moeilijke stuk.
Live-uitvoering Chateau de la Roche Hue in Frankrijk.

One thought on “0

  1. Uw vertolking hier van dit stuk van ten Holt maakt meer indruk dan dat van Jeroen van Veen. Wij zien reikhalzend uit naar een versie die wij kunnen kopen. Hopelijk opgenomen in een te warme studio met veel vliegen die daar ineens mee ophouden. Beter kan haast niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Piazzolla in K&W
Next post Hoger IQ door muziek